TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené těstoviny se žampiony

Zpět
  • Autor: Judys
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 8870 kJ

Bílkoviny (g): 119, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 215, SAFA (g): 46, Cukry (g): 41, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1774 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 16.6, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

1.Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200 °C a polovinu másla nechte rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Vsypte houby a dvě tři minuty opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a dejte stranou. Do pánve dejte zbylé máslo, přidejte většinu cibulky (část si nechte na ozdobení hotové večeře) a minutu opékejte. Vsypte mouku, opékejte opět jednu minutu a pak postupně vlévejte mléko, míchejte, aby se vám v omáčce neudělaly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, zvyšte plamen a nechte omáčku probublávat a mírně zhoustnout. 2.Snižte plamen, do omáčky vmíchejte většinu sýru a šunku. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny promíchejte s houbami, přendejte je do zapékací mísy a přelijte sýrovo-šunkovým bešamelem. Posypte zbylým sýrem a dejte na deset minut zapéct. Podávejte posypané odloženou jarní cibulkou.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři